Matens kvalité

Vi vill vara en naturlig del av det folkhälsoarbete som bedrivs i kommunen. En god måltid är även hälsosam och tillgodoser energi och näringsbehovet. Maten ska vara varierad, hålla en hög kvalité med hänsyn för sensorik, näring, hygien, ekonomi och ekologi.

Sensorik

Vårt mål är att maten både ska se god ut, dofta och smaka gott.

Näring

Samtliga våra måltider är näringsberäknade utifrån NNR 2023.

Ekologi

Vi arbetar efter kommunernas klimatlöften 2024-2026 detta innebär att vi i vårt arbete med menyplanering och råvaruval beräknar måltidens klimatpåverkan. Vår filosofi är att tillaga maten så nära gästen som möjligt och därmed ha fler tillagningskök. Vi har en strävan att ha så många tillagningskök som möjligt. Detta ger förutom mindre matsvinn, minskade transporter även bättre ekonomi och en bättre samverkan mellan kocken och verksamheten. Vi serverar mindre mängd rött kött och mejeriprodukter som båda har ett högt klimatavtryck. Detta kommer ytterligare bidra till ett hållbart samhälle.

Hygien

Våra medarbetare får regelbundet utbildning i livsmedelshygien och våra kök kontrolleras årligen av livsmedelsinspektörer. Vi skickar även in regelbundet våra måltider som packas i skyddad atmosfär till livsmedelslaboratiorium för provtagning.

 

 

 

 


Publicerad den 3 maj 2016, senast ändrad den 25 mars 2025